Fose septice

Sorteaza dupa:
Fose septice ecologice? O soluție esențială! În mod sincer, cine nu caută să gestioneze eficient și ecologic apele uzate generate în gospodărie? Homes.ro ofera spre vanzare fose septice ecologice de diferite forme si dimensiuni cu livrare in toata tara.
Tipuri de fose septice
 
Designul și dimensiunea unei fose septice pot varia mult, datorită numerosilor factori ce includ: dimensiunea gospodăriei, tipul de sol, panta amplasamentului, dimensiunea lotului, apropierea de corpuri de apă sensibile, condițiile meteorologice sau chiar reglementările locale. 
 
Fosele septice reprezintă sisteme de epurare a apelor uzate care utilizează procese naturale și tehnologii prietenoase cu mediul pentru tratarea eficientă a deșeurilor. Aceste sisteme sunt concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător și pentru a asigura că apele uzate sunt epurate într-un mod sigur și sustenabil. 
 
Ele pot implica diverse tehnologii, cum ar fi filtre biologice, procese de compostare și alte metode ecologice pentru descompunerea și eliminarea contaminanților din apă. Principiul de bază al unei fose septice ecologice constă în transformarea materiilor organice din apele uzate în substanțe inofensive sau în substanțe care pot fi reciclate și folosite în alte scopuri, contribuind astfel la conservarea resurselor și la protejarea mediului înconjurător.
 
Cum au aparut fosele septice?

Prima fosă septică așa cum o știm a fost inventată în 1860. Jean-Louis Mouras a fost hotărât să creeze un sistem de gestionare a deșeurilor care să nu implice aruncarea manuală a apelor uzate în exterior. Inspirat de toaletele cu apă din Grecia antică și Roma, el a dezvoltat un rezervor etanș care colecta deșeurile în momentul în care ieșea din casa lui. El și-a combinat invenția cu o cloacă, un recipient care își scurge încet conținutul în solul din jur. Și-a folosit invenția aproape un deceniu fără nicio problemă. 

Invenția sa a prins în cele din urmă în Statele Unite, unde alți antreprenori i-au valorificat ideea și i-au îmbunătățit designul. Astăzi, fosele septice sunt soluții populare pentru gestionarea deșeurilor în casele de la țară și sunt eficiente în filtrarea deșeurilor pe măsură ce acestea intră în sol. Mai jos puteți găsi informații despre ce este o fosă septică, cum funcționează și care sunt avantajele și dezavantajele utilizării unui sistem septic.

Ce este o fosă septică?

O fosă septică este un rezervor îngropat, etanș, desemnat și construit pentru a primi și trata parțial apele uzate menajere brute. Solidele grele se depun în partea de jos a rezervorului, în timp ce grăsimile și solidele mai ușoare plutesc în partea de sus. Solidele rămân în rezervor în timp ce apele uzate sunt evacuate în câmpul de scurgere pentru tratare și dispersie ulterioară.

O fosă septică se bazează pe bacterii pentru a descompune deșeurile solide care se depun pe fund. Odată ce solidele sunt descompuse într-un lichid, ele sunt pompate în câmpul de scurgere. Câmpul de scurgere funcționează împreună cu fosa septică. Deșeurile care conțin suficient lichid pentru a fi pompate din rezervor sunt golite în sol prin câmpul de scurgere.

Pot apărea probleme dacă stratul de nămol al unui rezervor devine prea mare. Acest lucru poate înfunda conducta de evacuare și poate împiedica ieșirea apei în câmpul de scurgere. Când se întâmplă acest lucru, în curtea voastră se vor forma bălți pe măsură ce rezervorul se revarsă. Când vă goliți rezervorul, se poate adăuga un aditiv bacterian pentru a crește eficiența bacteriilor care descompun nămolul în lichid.

Fosele septice sunt de obicei realizate din beton, fibră de sticlă sau polietilenă. Aceste materiale sunt ideale deoarece nu sunt predispuse la crăpare în timp ce sunt sub pământ. Dacă o fosă septică se sparge, deșeurile se vor scurge și vor forma o băltoacă pe suprafața de deasupra rezervorului. O fosă septică reține apa uzată suficient de mult pentru ca solidele și uleiurile să se separe.

Care sunt părțile unui sistem septic?

Un sistem septic colectează toate apele uzate dintr-o casă, le descompune și le elimină. Următoarele părți lucrează împreună pentru a ajuta un sistem septic să funcționeze:

Linie de scurgere

Fosă septică

Câmp de scurgere

Sol

Linie de scurgere

Toate instalațiile sanitare dintr-o casă cu sistem septic converg la linia de scurgere. Linia de scurgere alimentează apoi toate apele uzate dintr-o casă în fosa septică.

Fosă septică

Fosa septică primește apele uzate din conducta de scurgere. Odată ajuns în rezervor, deșeurile lichide pompează în câmpul de scurgere. Deșeurile solide se depun pe fundul rezervorului sub formă de nămol. Bacteriile naturale descompun în cele din urmă nămolul, astfel încât să poată fi pompat în câmpul de scurgere.

Câmp de scurgere

Câmpul de scurgere, cunoscut și ca un câmp de leșiere, primește deșeuri lichide de la evacuarea rezervorului și le dispersează în sol. Câmpurile de scurgere cuprind furtune subterane înclinate în jos și pietriș pentru a împrăștia apele uzate din fosa septică.

Sol

Solul este o parte critică a unui sistem septic, deoarece este tratarea finală a apelor uzate. Odată ce apa intră în câmpul de scurgere și se infiltrează, solul elimină bacteriile, virușii și nutrienții din deșeuri. Nu toate tipurile de sol sunt eficiente în tratarea deșeurilor septice. Solurile lutoase, soluri cu o varietate de dimensiuni ale particulelor, sunt cele mai bune pentru sistemele septice, deoarece nu se înfundă ușor. Solurile care absorb ușor apa, cum ar fi argila și nămolul, absorb apa și sunt predispuse la înfundare.

Avantajele sistemelor septice

Există multe aspecte pozitive în deținerea unei case cu sistem septic.

Sistemele septice sunt mai ecologice decât un sistem de canalizare atunci când sunt întreținute corespunzător.

Fosele septice pot dura zeci de ani. Durata de viață a unui sistem septic variază de la 15 la 40 de ani, în funcție de cât de bine este instalat și întreținut.

Fosele septice sunt mai rentabile decât utilizarea unui sistem de canalizare. În afara costului inițial de instalare, sistemele septice sunt relativ ieftine de intretinut în comparație cu utilizarea unui sistem de canalizare din oraș.

Dezavantajele sistemelor septice

În timp ce fosele septice sunt sisteme excelente de îndepărtare a deșeurilor, pot apărea unele probleme care le pot face să funcționeze incorect. Următoarele sunt cauze comune ale problemelor în fosele septice:

Au nevoie de întreținere. Menținerea pasului cu întreținerea rezervorului poate provoca înfundarea sau crăparea acestuia. Dacă stratul de nămol din partea de jos a unui rezervor devine prea mare, acesta poate înfunda orificiul de evacuare și pot aparea scurgeri in casa dvs.

Fosele septice necesită de obicei golirea o dată la 3 până la 5 ani. Este posibil ca unele rezervoare să fie golite mai des sau mai rar, în funcție de câte persoane locuiesc într-o casă. Vă puteți da seama dacă fosa septică este prea plină dacă scurgerile sunt susținute sau mai lente decât în mod normal, sunt bălți de apă deasupra fosei septice sau dacă detectați mirosuri neplăcute care provin din rezervor. 

Fosele septice pot fi compromise de rădăcinile copacilor. Rădăcinile se pot infiltra în conductele septice dacă cresc în vecinătatea unui rezervor. Dacă aleea dvs. devine crăpată, observați bălți în curtea dvs. sau scurgerile dvs. devin susținute, este posibil ca rădăcinile copacilor să vă fi străpuns conductele. Noile conducte septice din plastic sau fibra de sticla pot rezista presiunii din partea rădăcinilor copacilor și vor preveni ca acestea să devină o problemă. Dacă intenționați să plantați copaci noi, asigurați-vă că păstrați o distanță adecvată între aceștia și sistemul septic.

Fosele septice comercializate de homes.ro sunt de inalta calitate si va garanteaza o durata mare de exploatare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea folosirii siteului esti de acord cu acestea.